آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی » تشخیص پیش از تولد » تشخیص پیش کاشتی PGD در چه مواردی توصیه می شود؟
۳ دقیقه

تشخیص پیش کاشتی PGD در چه مواردی توصیه می شود؟

ضرورت تشخیص پیش کاشتی چه موارد است؟

تشخیص پیش‌کاشتی یا PGD (Preimplantation Genetic Diagnosis) در چه مواردی توصیه می شود؟ این روش به عنوان یک فرآیند تشخیصی پیش از بارداری استفاده می‌شود تا در جلوگیری از انتقال اختلالات ژنتیک به نسل جدید کمک کند. توصیه به اجرای تشخیص پیش‌ کاشتی در مواردی اتفاق می‌افتد که یکی از والدین حاملگی یک ژن خطرناک یا بیماری ژنتیک داشته باشد. در دامه قصد داریم برخی از مهم ترین مواردی که در آن ها تشخیص PGD ضروری است را به شما معرفی کنیم.

موارد ضرورت pgd

تشخیص پیش کاشتی (PGD) در چه مواردی توصیه می شود؟

کاربرد پی جی دی PGD معمولاً در مواقعی که یک جفت والدین حامل یک بیماری ژنتیک مشخص هستند و می‌خواهند جلوی انتقال آن به نسل خود را بگیرند، توصیه می‌شود. همچنین، در مواقعی که یکی از والدین حاملگی بلندمدت باعث افزایش خطر اختلالات ژنتیک شده باشد، استفاده از PGD به عنوان یک روش پیشگیری و تشخیص زودرس ممکن است مناسب باشد. این فرآیند نه تنها به زوج‌ها کمک می‌کند تا از بروز بیماری‌های ژنتیک در نسل جلوگیری کنند، بلکه به آنها فرصت می‌دهد تا جنین‌ها را بر اساس ویژگی‌های مطلوب انتخاب کرده و فرآیند باروری را بهبود بخشند.

✅ به عنوان یکی از ضرورتهای اصلی PGD می توان به مواردی اشاره کرد که زوجین ناقل بیماری اتوزوم مغلوب میباشند و در دو سه مورد بارداری جنین مبتلا شده است و منجر به سقط درمانی شده است و خانواده دیگر تمایل به بارداری و سقط های درمانی مجدد ندارد.

پی جی دی جهت بیماری های وابسته به جنس مثل هموفیلی ودوشن که خانواده قصد داشتن فرزند دختر سالم را دارند که ناقل بیماری نباشد و همچنین انتخاب فرزند پسر سالم که مبتلا به بیماری وابسته به جنس نباشد.

✅ پی جی دی در مواردی از بیماری های خونی نظیر تالاسمی و بیماری های ژنتیکی خاص، که خانواده تمایل به انتخاب جنین HLAmatch برای پیوند مغز استخوان دارند که به فرزند مبتلا به بیماری خونی جهت پیوند کمک کند.

✅ در مواردی که زوجین ناقل بیماری ژنتیکی می باشند و کاندید بارداری با IVF هستند و مشکل ناباروری دارند، قبل از اقدام به IVF انتخاب جنین سالم به روش PGD توصیه می شود.

✅ در مواردی که بیماری اتوزوم غالب می باشد و مجوز سقط قانونی در این بیماری ها داده نمی شود .این خانواده ها می توانند از روش PGD و انتخاب جنین سالم که واجد جهش بیماری زا نباشد استفاده کنند. مثل بیماری پلی کیستیک بالغین و سندرم مارفان

پی جی دی جهت تعیین جنسیت دختر و پسر

پی جی دی جهت انتخاب جنین های سالم که واجد اختلالات کروموزومی شایع نباشند در مواردی که سن مادر بالاست و خانواده کاندید IVF به دلایلی شده اند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص روش تعیین جنسیت جنین با پی جی دی می توانید به لینک ارائه شده مراجعه کنید.

برای اکثر بیماری های ژنتیکی خوشبختانه امکان پی جی دی در این مرکز وجود دارد و در صورتی که تمایل به انجام پی جی دی برای بیماری ژنتیکی خاصی را دارید با مسئول PGD در پذیرش آزمایشگاه ژنتیک پزشکی دکتر زینلی به عنوان بهترین آزمایشگاه پی جی دی تماس حاصل فرمایید تا راهنمایی های لازم به شما صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: بهترین آزمایشگاه ژنتیک تهران با جوابدهی سریع و دقیق

اشتراک گذاری مطلب:

فاو آیکن

آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی

بزرگترین و مجهزترین آزمایشگاه ژنتیک پزشکی کشور دارای گواهینامه ایزو ۱۵۱۸۹
مجتمع کوثر ، مرکزی تشخیصی و تحقیقاتی در بخش خصوصی کشور می باشد. این مجتمع شامل آزمایشگاه ژنتیک پزشکی دکتر زینلی، مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر (با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و شرکت زیست فناوری کوثر می باشد که کارشناسان جوان و نخبه در آن مشغول به کار هستند. این مرکز دانش بنیان زیر نظر دکتر سیروس زینلی اداره می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 3 =