آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی » مطالب علمی » چه زمانی لازم است از مکمل آهن استفاده کنید؟
۴ دقیقه

چه زمانی لازم است از مکمل آهن استفاده کنید؟

مکمل آهن

چه زمانی لازم است از مکمل آهن استفاده کنید؟ مکمل ها به شما کمک می کنند بدن شما خیلی زود آهن را جذب کند. آهن، ویتامین ها و پروتئین هایی که شما آنها را از طریق تغذیه دریافت می کنید. با این تفاوت که ماه ها طول می کشد تا آهن و ویتامین ها جذب بدن شما شوند. یکی از مکمل های آهن فروس سولفات است که از آن برای درمان کم خوبی استفاده می شود و می تواند فقر آهن را درمان کند. استفاده از مکمل ها در کنار مزایا، عوارض خورد را نیز به همراه دارد. در این مطلب می خواهیم موارد تکمیلی در این زمینه را با بهره جستن از تجربیات پزشکان آزمایشگاه ژنتیک زینلی بیان کنیم. آزمایشگاه زینلی بهترین آزمایشگاه ژنتیک در تهران است که شما برای انجام انواع آزمایش های تخصصی به آن مراجعه کنید.

مکمل آهن چیست

مکمل آهن چیست؟

مکمل آهن به بدن شما آهن تزریق نمی کند، بلکه کمک می کند بدن شما تمام آهن مورد نیاز را از غذاهایی که می خورید دریافت کند. زمانی متخصص یا پزشک استفاده از مکمل را توصیه می کند که بدن شما به اندازه کافی آهن دریافت نکند. مکمل آهن اغلب برای خانم ها توصیه می شود، چرا که آنها در دوره های مختلف زندگی از جمله بارداری به آن نیاز پیدا می کنند. علاوه بر قاعدگی که به نوع خود روی کم خونی تاثیر می گذارد. برای تشخیص کم خونی می توانید به آزمایشگاه ژنتیک دکتر زینلی مراجعه بفرمایید تا آزمایش های دقیق برای شما انجام شود.

انواع مکمل آهن

قرص 

رایج ترین نوع مکمل آهن قرص فروس سولفات است که حتما نام آن را شنیده اید. فروس سولفات به صورت یک قرص ۳۲۵ میلی گرم عرضه می شود. 

شربت

همچنین می توانید مکمل آهن را به صورت شربت تهیه و مصرف کنید. شربت برای بزرگسالان و قطره آن برای نوزادان و کودکان استفاده می شود.

چگونه باید مکمل آهن را استفاده کنیم؟

اگر پزشک شما مکمل آهن را تجویز کرد، باید آن را فقط طبق دستور پزشک مصرف کنید. اولین نکته ای که باید برای مصرف آن بدانید، این است مکمل باید با معده خالی مصرف شود. داروی خود را حداقل یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا مصرف کنید.

اگر از قرص استفاده می کنید، قرص را به طور کامل قورت دهید. سعی نکنید آن را خرد کنید، بجوید یا بشکنید. اگر از شربت استفاده می کنید، دارو را به دقت اندازه گیری کنید. از یک سرنگ به جای قاشق آشپزخانه برای این کار استفاده کنید.

در کنار استفاده از مکمل آهن پزشک به شما توصیه می کند که رژیم غذایی خاصی را رعایت کنید. در این رژیم غذاهای سرشار از آهن و پروتئین گنجانده می شوند تا به بهبودی شما کمک کنند. 

موارد مصرف مکمل آهن

بارداری

زنان باردار هم به خاطر خودشان و هم به خاطر جنین در حال رشد به آهن بیشتری نیاز دارند. اگر طی بارداری بدن مادر با کمبود آهن روبرو شود، خطر آنمی وجود خواهد داشت. این موضوع می‌تواند سبب وزن کم کودک حین تولد، تولد زودتر از موعد و یا پایین بودن سطح گلبول‌های قرمز خون حین تولد شود.

کودکان

کمبود آهن می تواند سبب تأخیرهایی در رشد روانی، کناره گیری اجتماعی و کاهش توانایی در تمرکز و توجه شود. نوزادانی که زودتر به دنیا می آیند، اگر در رژیم غذایی مادر به مقدار کافی آهن وجود نداشته باشد ممکن است دچار کمبود آهن شوند.

زنانی که در سنین تخمک‌گذاری هستند و نوجوانان

بعضی از خانم ها که در سنین باروری قرار دارند، در معرض کمبود آهن و مواد مغذی قرار می گیرند. به طور کلی علت این اتفاق، خونریزی های سنگین قاعدگی است. این افراد نسبت به بقیه، آهن بیشتری از دست می دهند. ضمناً نوجوانان به دلیل اینکه در سنین رشد هستند، به آهن نیاز دارند.

اشتراک گذاری مطلب:

فاو آیکن

آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی

بزرگترین و مجهزترین آزمایشگاه ژنتیک پزشکی کشور دارای گواهینامه ایزو ۱۵۱۸۹
مجتمع کوثر ، مرکزی تشخیصی و تحقیقاتی در بخش خصوصی کشور می باشد. این مجتمع شامل آزمایشگاه ژنتیک پزشکی دکتر زینلی، مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر (با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و شرکت زیست فناوری کوثر می باشد که کارشناسان جوان و نخبه در آن مشغول به کار هستند. این مرکز دانش بنیان زیر نظر دکتر سیروس زینلی اداره می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × سه =