آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی » بیماری های ژنتیکی » بیماری نیستاگموس و علت آن
۴ دقیقه

بیماری نیستاگموس و علت آن

بیماری نیستاگموس و علت آن چیست؟
آنچه می خوانید...

بیماری نیستاگموس و علت آن چیست؟ نیستاگموس حرکت سریع، ناگهانی و غیرارادی چشم ها می باشد. این حرکات می توانند افقی، عمودی و یا دوار باشند. کسانی که به نیستاگموس مبتلا هستند، نمی توانند حرکات چشم خود را کنترل کنند. چشمان آنها به سرعت و بدون کنترل در یک حرکت بالا و پایین، پهلو به پهلو یا دایره ای حرکت می کنند. نیستاگموس ممکن است از والدین به شما منتقل شود یا ممکن است به دلیل یک مشکل ژنتیکی دیگر ایجاد شود. این عارضه را می توان با عینک یا لنزهای تماسی و یا جراحی کنترل کرد. در این مطلب می خواهیم با بهره گیری از تجربیات حاصل شده در بهترین آزمایشگاه ژنتیک تهران، آزمایشگاه دکتر زینلی بیشتر به این موضوع بپردازیم.

بیماری نیستاگموس

علائم بیماری نیستاگموس

حرکت غیر قابل کنترل چشم

لرزش یا تاری دید

عدم داشتن تعادل و سرگیجه

حساسیت به نور

مشکلات بینایی در شب

چرخاندن سر یا نگه داشتن سر در موقعیت کج

بیماری پوستی

مشکلات چشمی مانند آلبینیسم

علل بیماری نیستاگموس

بیماری نیستاگموس می تواند به طور موقت رخ دهد. علت اصلی آن مصرف برخی داروهای خاص مانند داروهای ضد تشنج یا آرام بخش و یا مصرف مواد مخدر و الکل است.
همچنین نیستاگموس می تواند به علت یک حادثه رانندگی، اختلالات گوش داخلی مانند لارژنینت یا بیماری منیر، ضربه های مغزی و یا کمبود تیامین یا ویتامین B۱۲ رخ دهد.
در برخی موارد علت نیستاگموس می تواند ژنتیکی باشد. توارث متفاوت نظیر وابسته به جنس یا اتوزوم غالب منشا بروز آن می باشد. در صورتی که در خانواده فردی با سابقه ابتلا به بیماری نیستاگموس دارید، باید حتما مشاوره ژنتیک انجام دهید. در صورت لزوم بررسی ژنتیکی قبل از بارداری به شما توصیه می شود.

از جمله ژن های درگیر در این بیماری میتوان به NYS۷ ، NYS۲ ، NYS۳ ، NYS۵ ، NYS۴ اشاره کرد.

علل بیماری نیستاگموس

تشخیص بیماری نیستاگموس

نیستاگموس توسط چشم پزشک تشخیص داده می شود. آنها داخل چشم شما را بررسی می کنند و بینایی شما را آزمایش می کنند. چشم پزشک شما به دنبال سایر مشکلات چشمی که ممکن است به نیستاگموس مرتبط باشند، می پردازد. این مشکلات می تواند شامل استرابیسم یا انحراف چشم، آب مروارید یا مشکل در شبکیه چشم یا عصب بینایی باشد.

یکی از روش های تشخیص نیستاگموس این است که سر بیمار را حدود 30 ثانیه به اطراف بچرخانید، متوقف کنید. سپس از او بخواهید که به یک جسم خیره شود. اگر این بیماری را داشته باشد، چشمان او ابتدا به آرامی در یک جهت حرکت می کند، سپس به سرعت در جهت مخالف حرکت می کند. روش های دیگری که پزشکان برای تشخیص این بیماری استفاده می کنند به ترتیب عبارتند از:

ضبط حرکات چشم

معاینه گوش

ارزیابی وضعیت عصبی بدن

تصویربرداری هایی برای گرفتن تصاویر از مغز از جمله CT  و MRI

چه زمانی برای بیماری نیستاگموس باید به پزشک مراجعه کنیم؟

هر یک از علائمی که بیان کردیم خود نشانه ای هستند که به شما می گویند هر چه زودتر باید به متخصص مراجعه کنید. در صورتی که مشکل شما ژنتیکی باشد، به آزمایشگاه ژنتیک ارجاع داده می شوید. بیماری های ژنتیکی معمولا با استفاده از برخی متدها کنترل می شوند. درمان قطعی ندارند و با کنترل آن می توان مانند سایر افراد زندگی عادی خود را داشت.

کلام پایانی

بیماری نیستاگموس یک بیماری چشمی است که میتواند در اثر اختلالات ژنتیکی فرد را مبتلا کند. وراثت را می توان اصلی ترین عامل ابتلا به این بیماری دانست. بیمار با برخی مشکلات چشمی از قبیل حرکت غیر ارادی چشم روبرو می شوند یا سر او تنها در یک جهت باقی می ماند، بدون اینکه به شما نگاه کند. در این مطلب هر آنچه می توانست به شما در شناخت این بیماری کمک کند را بیان کردیم. در صورت داشتن هر گونه سوال در این زمینه می توانید آن را در بخش دیدگاه ها آن را با در میان بگذارید. خالی از لطف نیست در صورت داشتن هر گونه تجربه در مورد این بیماری، آن را نیز با ما در میان بگذارید.

اشتراک گذاری مطلب:

فاو آیکن

آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی

بزرگترین و مجهزترین آزمایشگاه ژنتیک پزشکی کشور دارای گواهینامه ایزو ۱۵۱۸۹
مجتمع کوثر ، مرکزی تشخیصی و تحقیقاتی در بخش خصوصی کشور می باشد. این مجتمع شامل آزمایشگاه ژنتیک پزشکی دکتر زینلی، مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر (با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و شرکت زیست فناوری کوثر می باشد که کارشناسان جوان و نخبه در آن مشغول به کار هستند. این مرکز دانش بنیان زیر نظر دکتر سیروس زینلی اداره می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + 7 =