سندرم لی فرامنی چیست؟ این سندرم نوعی جهش در برخی ژن ها می باشد که منجر به ابتلا به سرطان می شود. سندرم لی فرامنی غالبا به واسطه وجود یک جهش در ژن های TP۵۳ و CHEK۲ شناسایی می شود. این سندرم یک بیماری اتوزومی غالب است. بنابراین یک فرد بیمار با احتمال پنجاه درصد، جهش را به نسل بعد منتقل می کند. در این مطلب می خواهیم در مورد این سندرم با بهره گیری از دانش پزشکان آزمایشگاه زینلی بیشتر صحبت کنیم. آزمایشگاه زینلی بهترین آزمایشگاه ژنتیک در تهران است که آزمایش های تخصصی برای تشخیص سندرم لی فرامنی را انجام می دهد.
علت سندرم لی فرامنی
در واقع در سندرم لی فرامنی محصول پروتئینی ژن جهش یافته P۵۳ به عنوان محافظ ژنوم عمل نمی کند. این موضوع موجب تجمع جهش ها در سلول های باقی مانده بدن می شود. سرانجام منجر به تشکیل تومور در بدن می گردد. در صورتی که در خانواده سابقه ای از سرطان هایی که ذکر شدند داشتید، احتمال وجود این سندرم مطرح می شود. در چنین مواقعی پزشک توصیه می کند مشاوره ژنتیک و بررسی ژنتیکی ژن داشته باشید.
بیماری های ناشی از این سندرم
سرطان سارکوم و استخوان
کنسر سینه و پستان
لوسمی
تومورهای مغزی
سرطان ریه
کنسر پروستات
لوکمی حاد
آدنوکارسینوم ریه
سرطان پوست
سرطان روده بزرگ
سرطان پانکراس
سرطان کلیه
سرطان تیروئید
سرطان تخمدان
کلام پایانی
سندرم لی یکی از سندرم هایی است که باعث می شود فرد دچار بیماری هایی مانند سرطان سارکوم یا استخوان، تومور مغزی، سرطان سینه و پروستات شود. البته دیگر سرطان ها را نیز بوجود می آورد که در این مطلب به هر یک از آنها اشاره ای داشتیم. در صورتی که در این زمینه سوال دارید، می توانید آن را در بخش دیدگاه ها و در انتهای این مقاله با ما در میان بگذارید.