۵ دقیقه

آزمایش تشخیص سرطان سینه

تشخیص سرطان سینه

امروزه سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان ها در بین زنان جهان است. از این جهت بررسی و تشخیص زود هنگام این بیماری در درمان به موقع و موفق آن نقش دارد. بد نیست بدانید که آزمایشات تشخیص سرطان کمک می کنند که ژن های سرطانی در بدن به خوبی تشخیص داده شوند و از شیوع یا ابتلا به بیماری ها جلوگیری گردد. در آزمایشگاه زینلی شما می توانید ژن های مرتبط با سرطان را در آزمایشات تخصصی مربوطه انجام دهید. با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در رابطه با سرطان سینه و آزمایشاتی که به تشخیص آن کمک می کند بپردازیم.

تشخیص سرطان سینه

سرطان سینه

سرطان سینه یا سرطان پستان در اثر تداخل در رشد سلول های بدن ایجاد می شود که در این وضعیت سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و قادر به کنترل رشد در سلول های مخرب نمی باشد. سلول های تکثیر یافته معمولا با تشکیل تومور در پستان همراه هستند که با رشد و تکثیر فرد را دچار بیماری و مشکلات می سازد. سلول ها و تومورهای سرطانی معمولا توسط عکسبرداری با اشعه ایکس قابل شناسایی هستند و البته در مواردی که توده ها بزرگ باشند کاملا قابل لمس و احساس خواهند بود. در برخی از شرایط توده های سینه خوش خیم هستند و تنها بخشی از آن ها بدخیم و سرطانی می شوند. توده های خوش خیم سینه معمولا خطری برای سلامت و زندگی زنان محسوب نمی شوند ولی رشد آن ها غیر طبیعی است و نیاز به درمان دارد. نوعی از سرطان است که از پستان آغاز می شود. سرطان هنگامی آغاز می شود که رشد سلول ها از کنترل خارج شود. تومورهای غیرسرطانی پستان رشد غیر طبیعی دارند، اما خارج از پستان پخش نمی شوند. آنها تهدید کننده زندگی نیستند، اما برخی از توده های خوش خیم پستان خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان افزایش می دهند.

بررسی خوش خیم یا بدخیم بودن سرطان سینه با توجه به نتیجه آزمایشات تعیین می شود و بعد از آن متخصص آنکولوژی نسبت به درمان مناسب آن تصمیم گیری می کند.

علت بروز سرطان سینه

مهم ترین عامل در ایجاد سرطان سینه ،تغییر یا جهش در DNA  است که با تبدیل سلول های سالم پستان به سلول های سرطانی باعث تکثیر و رشد تومور در نواحی محتلف سینه می شود. اینکه تغییرات یا جهش های ژنتیکی چگونه منتقل می شوند در برخی از موارد موروثی هستند و از والدین به فرزندان انتقال می یابند. برخی از تغییرات DNA ریسک ابتلا به کانسر سینه را افزایش می دهند. البته در مواردی که سابقه خانوادگی در ابتلا به سرطان وجود ندارد برخی عوامل دیگر مانند سبک زندگی، رژیم غذایی و فعالیت های بدنی نقش مهمی در ابتلا به انواع سرطان ها دارند. سبک زندگی نادرست و عدم رعایت اصول ورزشی و تغذیه ای ممکن است ریسک ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. هرچند هنوز به طور دقیق مشخص نیست که چگونه برخی از عوامل ریسک باعث تبدیل سلول های طبیعی به سرطانی می شوند اما ممکن است که هورمون ها و تداخلات آن ها نیز در این بیماری نقش داشته باشند. به طور کلی علت بروز سرطان سینه شامل موارد زیر خواهد بود:

تغییرات یا جهش ژنتیکی: برخی جهش های DNA از طریق والدین به ارث رسیده یا به شما منتقل می شوند. این بدان معنی است که هنگام تولد، جهش ها در تمام سلول های شما وجود دارد. برخی جهش ها می توانند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را به شدت افزایش دهند.

پروتوآنکوژن ها Proto-oncogenes: پروتوآنکوژن ها ژن هایی هستند که به رشد طبیعی سلول ها کمک می کنند. پروتوآنکوژن ها در صورت تغییر یا تکثیر به یک ژن بد تبدیل می شوند که در صورت خارج شدن از کنترل، می توانند منجر به سرطان شوند. این ژن بد، آنکوژن نامیده می شود.

ژن های سرکوب کننده تومور: ژن هایی هستند که تقسیم سلولی را کند می کنند. در صورتی که این ژن ها درست کار نکنند می توانند منجر به سرطان شوند.

تغییر ژن های وراثتی: برخی از جهش های ارثی DNA به طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند و منجر به سرطان هایی می شوند که در برخی خانواده ها در جریان هستند.

تغییر ژن های اکتسابی: اغلب جهش های DNA در کانسر پستان، در طول زندگی زنان اتفاق می افتد تا اینکه به آنها به ارث رسیده باشد که ممکن است علت آن تشعشعات یا مواد شیمیایی باشد.

تشخیص سرطان سینه

تشخیص سرطان سینه از طریق معاینات بالینی و انجام آزمایشات مربوطه صورت می گیرد.پزشک معمولا با تجویز ماموگرافی و سونوگرافی از سینه احتمال بروز توده های سرطانی را بررسی می کند. اگر سابقه خانوادگی در ابتلا به سرطان سینه دارید بهترین گزینه تشخیص ژنتیکی سرطان است که در بهترین آزمایشگاه ژنتیک تهران انجام می شود. با انجام این آزمایشات شما می توانید ژن های سرطانی را مورد بررسی قرار دهید و احتمال ابتلا به سرطان را تخمین بزنید. البته قبل از انجام آزمایش می توانید از مشاوره های تخصصی در این زمینه بهره مند شوید و بعد اقدام نمایید.

در ادامه اگر تشخیص سرطان به طور حتمی انجام شود نیاز به نمونه برداری و بررسی آن در آزمایشگاه است که بتوان خوش خیم یا بدخیم بودن توده ها و شدت بیماری را تعیین نمود.

اشتراک گذاری مطلب:

فاو آیکن

آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی

بزرگترین و مجهزترین آزمایشگاه ژنتیک پزشکی کشور دارای گواهینامه ایزو ۱۵۱۸۹
مجتمع کوثر ، مرکزی تشخیصی و تحقیقاتی در بخش خصوصی کشور می باشد. این مجتمع شامل آزمایشگاه ژنتیک پزشکی دکتر زینلی، مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر (با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و شرکت زیست فناوری کوثر می باشد که کارشناسان جوان و نخبه در آن مشغول به کار هستند. این مرکز دانش بنیان زیر نظر دکتر سیروس زینلی اداره می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × سه =