آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی » تعیین هویت » مراحل آزمایش تعیین هویت
۶ دقیقه

مراحل آزمایش تعیین هویت

مراحل آزمایش تعیین هویت

سال‌های سال است که محققین توانسته‌اند به آزمایش تعیین هویت دست یابند. مراحل آزمایش تعیین هویت از حساسیت بسیار زیادی برخوردار هستند؛ بنابراین لازم است با دقت عمل بسیار بالایی انجام شوند. در گام اول از این امر نمونه‌های لازم از DNA شما برداشته می‌شوند. پزشکان عمدتاً برای دریافت این نمونه‌ها از بزاق دهان و یا موی پدر و فرزند وی استفاده می‌نمایند. فراموش نکنید که روش‌های خاصی برای دریافت این دی ان ای ها وجود دارند؛ به همین جهت توصیه داریم برای این امر حتماً از آزمایشگاه‌های معتبر کمک بگیرید.

پس از دریافت نمونه‌ها نوبت به جداسازی سلول‌ها از طریق فرایندهای خاصی می‌رسد که رایج ترین آن فرایند الکتروفورز است. ساختار این فرایند به‌گونه‌ای طراحی شده است که برای جداسازی از میدان‌های الکتریکی کمک می‌گیرد. در نهایت با به‌کارگیری نشانگرهای تعیین هویت به بررسی این سلول‌ها و ارتباط کودک و پدر می‌پردازند. این آزمایش به طور معمول برای تعیین هویت اجساد، افراد گم شده و مجرمین کاربرد دارد و در حال حاضر نیز به طور گسترده‌ای انجام می‌شود.

علاوه بر مطالبی که بیان شد لازم است بدانید طی نمودن مراحل آزمایش تعیین هویت به‌هیچ‌عنوان به تعیین میزان مواد معدنی و ویتامین‌های موردنیاز بدن شما کمک نمی‌کند. نمی‌توان با استفاده از این آزمایش سرطان را به طور دقیقی تشخیص داد و نتایج دریافتی برای تمام اعضاء خانواده شما یکسان نخواهد بود. 

آزمایش تعیین هویت چیست؟

پیش از بررسی مراحل آزمایش تعیین هویت قصد داریم تا به بررسی این آزمایش پرداخته و به این طریق اطلاعات بیشتری را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. آزمایش تعیین هویت از جمله آزمایش‌هایی است که عمدتاً برای تعیین هویت یک شخص و تأیید رابطه وی با پدرش انجام می‌پذیرد. در این آزمایش شرایط لازم برای بررسی ژنتیک کودک و پدر وجود دارد. نکته‌ای که لازم است بدانید این است که برای انجام آزمایش تعیین هویت نیاز به نمونه‌های کودک و پدر است.

مراحل آزمایش تعیین هویت

اگر با DNA آشنایی داشته باشید قطعاً می‌دانید که در هر فردی منحصربه‌فرد بوده و حاصلی از ژن‌های وی است. این ساختار به‌گونه‌ای است که فرزند بخشی از ژن‌های تشکیل‌دهنده DNA را از پدر و بخش دیگر را از مادر خود به ارث می‌برد. به همین جهت است که طی فرایند تعیین هویت از نمونه‌های پدر و فرزند او استفاده می‌گردد. این آزمایش بسیار حساس بوده و مراحل آزمایش تعیین هویت نیز بایستی بادقت بسیار زیادی انجام شوند. به همین جهت انتخاب یک آزمایشگاه معتبر در چنین شرایطی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

مراحل آزمایش تعیین هویت

در این بخش از نوشتار خود قصد داریم تا به بررسی مهم‌ترین مراحل آزمایش تعیین هویت پدر فرزندی بپردازیم. این مراحل به‌صورت زیر بوده و هرکدام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند.

  • جمع‌آوری نمونه‌ها

در گام اول بایستی نمونه‌های موردنیاز برای انجام تست جمع‌آوری شوند. نکته‌ای که لازم است بدانید این است که تمامی آزمایشگاه‌ها توانایی‌های لازم برای جمع‌آوری نمونه‌ها ندارند. براین‌اساس بایستی به سراغ آزمایشگاه‌های تخصصی و معتبری همچون آزمایشگاه زینعلی بروید. طی این نمونه‌برداری‌ها بخشی از DNA توسط آزمایشگاه دریافت می‌شود. نمونه‌ها متفاوت خواهند بود و این DNAها به طور معمول از طریق بزاق دهان و مو برداشته می‌شوند.

  • جداسازی و شکافتن سلول‌ها 

در این مرحله از مراحل آزمایش تعیین هویت بهترین آزمایشگاه ژنتیک از فرایندهای خاصی برای شکافتن سلول‌ها استفاده می‌کنند که در حال حاضر می‌توان شاهد فرایندهای مختلفی بود. این فرایندها موجب جداشدن سلول‌های DNA می‌شوند که اگر بخواهیم اشاره‌ای به متداول‌ترین فرایند داشته باشیم می‌توان الکتروفورز را نام برد. ساختار این فرایند به‌گونه‌ای طراحی شده است که برای جداسازی سلول DNA از میدان‌های الکتریکی استفاده می‌شود.

  • یافتن نشانه‌های ژنتیکی در سلول‌ها

به‌عنوان آخرین مرحله از مراحل آزمایش تعیین هویت می‌توان یافتن نشانه‌های ژنتیکی را نام برد. در ابتدا سلول‌های DNA کپی می‌شوند. این امر به‌واسطه فرایندی با نام PCR انجام می‌پذیرد که از اهمیت بسیار بالایی نیز برخوردار است. در گام بعد از نشانگرهایی استفاده می‌شود که به‌عنوان نشانگر ژنتیکی شناخته می‌شوند. این نشانگرها قابلیت‌های لازم برای تشخیص روابط میان افراد مختلف با استفاده از DNA را دارا بوده و می‌توانند در این راستا به پزشکان کمک‌های شایانی نمایند.

باورهای غلط درباره آزمایش تعیین هویت

به‌طورکلی باورهای غلطی درباره مراحل آزمایش تعیین هویت و کاربردهای آن وجود دارد. این باورها به شرح زیر هستند و آشنایی با آن‌ها الزامی است.

  • یکسان بودن نتایج آزمایش تمامی اعضاء خانواده

ممکن است با مطالعه بخش‌های قبل به این نتیجه دست‌یافته باشید که نتایج آزمایش تعیین هویت برای تمام اعضاء یک خانواده یکسان است؛ درحالی‌که چنین است. با وجود دریافت بخشی از DNA مادر و پدر توسط فرزند این امکان وجود دارد که سلول‌ها و یا مولکول‌های DNA خواهران و برادران شما شبیه به هم نباشند. براین‌اساس می‌توان گفت معلوم نیست که شما چه بخشی از DNA پدر و مادر خود را دریافت خواهید کرد.

  • پیش‌بینی دقیق سرطان با استفاده از آزمایش تعیین هویت

برخی بر این باورند که با طی نمودن مراحل آزمایش تشخیص هویت می‌توان به طور دقیق امکان ابتلا به سرطان و این قبیل بیماری‌ها را تشخیص داد. نکته‌ای که لازم است در این راستا بدانید این است که این آزمایش تنها به بررسی احتمال ابتلا به این بیماری‌ها می‌پردازد و اطلاعات دقیقی را در این باره به شما انتقال نخواهد داد. فراموش نکنید که علاوه بر ژنتیک برخی عامل‌های دیگر نیز می‌توانند موجب ابتلا به سرطان شوند و صرفاً نمی‌توان از طریق ژنتیک به این بیماری مبتلا شد.

  • تعیین میزان کمبودها و نیاز انسان به مواد مغذی

شما به‌هیچ‌عنوان با طی نمودن مراحل آزمایش تعیین هویت نمی‌توانید میزان نیاز خود به مواد مغذی و کمبودهایی که در این زمینه دارید را تشخیص دهید.

طی نمودن دقیق مراحل آزمایش تعیین هویت در آزمایشگاه زینعلی

این روزها در سراسر دنیا می‌توان آزمایشگاه‌های بسیار زیادی را دید که در راستای آزمایش تعیین هویت فعالیت دارند. همان گونه که در بخش‌های قبل نیز بیان شد باتوجه‌به حساس‌بودن مراحل آزمایش تعیین هویت لازم است در انتخاب این آزمایشگاه‌ها نهایت دقت عمل را به کار گیرید. انتخاب درست این مراکز به شما کمک می‌کند تا به طور دقیقی به نتایج لازم دست یابید.

ما در آزمایشگاه زینعلی این امکان را برای شما فراهم نموده‌ایم تا این آزمایش را تحت نظارت پزشکانی مجرب انجام داده و به نتایجی دقیق و واقعی دست یابید. تمام امکانات لازم برای انجام مراحل آزمایش تعیین هویت در این آزمایشگاه فراهم شده‌اند و از تجهیزات پیشرفته‌ای برخوردار است.

کلام آخر

باتوجه‌به مطالبی که بیان شد می‌توان به این نتیجه دست‌یافت که مراحل آزمایش تعیین هویت شامل جمع‌آوری نمونه‌ها، جداسازی سلول‌های DNA از نمونه‌ها و یافتن سلول‌های مشابه از طریق نشانگر می‌شود. این مراحل بسیار حساس هستند و لازم است توسط پزشکان و آزمایشگاه‌های تخصصی طی شوند. به‌واسطه این مراحل می‌توان به ارتباط دقیق فرزند و پدر وی دست‌یافت؛ چرا که فرزندان بخشی از ژنتیک خود را از پدر خود دریافت می‌نمایند.

اشتراک گذاری مطلب:

فاو آیکن

آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی

بزرگترین و مجهزترین آزمایشگاه ژنتیک پزشکی کشور دارای گواهینامه ایزو ۱۵۱۸۹
مجتمع کوثر ، مرکزی تشخیصی و تحقیقاتی در بخش خصوصی کشور می باشد. این مجتمع شامل آزمایشگاه ژنتیک پزشکی دکتر زینلی، مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر (با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و شرکت زیست فناوری کوثر می باشد که کارشناسان جوان و نخبه در آن مشغول به کار هستند. این مرکز دانش بنیان زیر نظر دکتر سیروس زینلی اداره می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + نوزده =