بیماری RP یا رتینیت پیگمانتوزا را چقدر می شناسید؟ RP یا همان رتینیت پیگمانتوزا خبر از وجود یک بیماری چشمی می دهد. یک بیماری ارثی چشمی که باعث اختلال بینایی می شود. در مراحل اولیه فرد در ساعاتی از شب دچار مشکل شده و با پیشرفت بیماری دید او در روز نیز کاهش پیدا می کند. علت کاهش دید ناشی از زوال تدریجی گیرنده های نوری شبکیه می باشد. در این مطلب می خواهیم با بهره جستن از دانش و تجربه پزشکان آزمایشگاه دکتر زینلی بیشتر به این موضوع بپردازیم. آزمایشگاه زینلی بهترین آزمایشگاه ژنتیک در تهران است که انواع تست ها و آزمایش های ژنتیکی را انجام می دهد.
علائم بیماری RP
مشکلات دید در شب
اختلال در بینایی در طول روز و با نور کم به خصوص در نقاط کور
مشکلات دید محیطی
داشتن حس چشمک زدن همراه با دیدن نور
دید تونلی یا داشتن دید تنها در یک نقطه مرکزی
حسایت چشم به نور شدید
از دست دادن دید
دید بسیار ضعیف
تشخیص بیماری RP
برای تشخیص بیماری RP بهتر است هر چه زودتر به آزمایشگاه ژنتیک و متخصص چشم مراجعه فرمایید. متخصص با بررسی مشکل چشم ها، انجام آزمایشات دقیق تر را برای شما تجویز می کند. از جمله اقداماتی که متخصص چشم برای معاینه فیزیکی انجام می دهد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بررسی دید بر اساس نمودار چشمی
دیدن اشیا و توصیف حالت دیدی که دارید.
تست فشار چشم
آزمایش میدان مغناطیسی
بررسی واکنش مردمک های چشم
تصویربرداری از شبکیه چشم
فرم های توارث بیماری RP
در بیماری RP سه فرم توارث وجود دارد که به ترتیب عبارتند از:
اتوزوم غالب
اتوزوم مغلوب
توارث وابسته به جنس
با توجه به متعدد بودن ژن های درگیر این بیماری جهت تشخیص ژنتیکی پیش از تولد، تعیین موتاسیون و تعیین ناقل بودن زوجین ضروری می باشد. مشاوره ژنتیک و انجام آزمایش های ژنتیک می تواند مشخص کند که فرد در معرض خطر بیماری هست یا خیر؟ شما جهت دریافت مشاوره ژنتیک می توانید به آزمایشگاه ژنتیک دکتر زینلی مراجعه فرمایید. آزمایشگاه ژنتیک زینلی بهترین مرکز مشاوره ژنتیک در تهران است.
برای کنترل بیماری RP چکار کنیم؟
از آنجایی که این بیماری ژنتیکی است نمی توان درمان قطعی برای آن مشخص کرد. تنها می توان با برخی راهکارها آن را مدیریت و کنترل کرد. بهتر است برای کنترل بیماری به طور مرتب به چشم پزشک مراجعه کنید و از عینک آفتابی جهت حفظ سلامتی چشم ها استفاده کنید.
در مورد کنترل بیماری RP می توان داشتن یک فعالیت سالم و ورزش منظم را توصیه کرد. در اکثر موارد ورزش توانسته بر بینایی افراد عادی تاثیر بگذارد. بنابراین می تواند روی این بیماری ژنتیکی نیز تاثیرگذار باشد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانید به آزمایشگاه پزشکی ژنتیکی رینلی مراجعه فرمایید تا اطلاعات دقیق تر به شما جهت پیشگیری و تشخیص پیش از موعد ارائه گردد.
کلام پایانی
در این مطلب هر آنچه می توانست به شما در شناخت بیماری RP و تشخیص آن کمک کند را بیان کردیم. علائم و نحوه توارث آن نیز بیان شد. در صوvت داشتن هر گونه سوال در این زمینه می توانید سوالات خود را بخش دیدگاه ها بیان کنید تا در اسرع وقت به پزشکان آزمایشگاه زینلی به آن پاسخ دهند.