دوقلوزایی یافته ای نسبتا شایع می باشد و این مورد در بین هر صد و پنجاه مادر رخ می دهد. بالغ بر هفتاد و پنج درصد دوقلوها دو تخمکی یا غیر همسان می باشند. در خانم هایی که در خانواده مادری خود سابقه دوقلویی دارند احتمال بارداری دو یا چند قلویی شایع تر می باشد. اخیرا طی مطالعات و تحقیقات جدید تاثیر یک سری ژن های در بروز این پدیده در حال بررسی می باشد.
تحقیقات انجام شده روی مادرانی که دوقلوهای غیر همسان به دنیا آمده اند نشان داد که احتمال نسبی به دنیا آمدن دوقلوهای غیر همسان در مادرانی که سابقه دوقلوزایی را دارند حدود بیست و پنج تا سی درصد بیشتر است. لذا ارتباط ژن های مرتبط با دوقلوزایی به شدت مطرح می باشد.
امروزه با استفاده از داروها در مواردی که زوجین مشکل ناباروری دارند احتمال دوقلوزایی افزایش یافته است. به طور کلی حاملگی چند قلویی در دسته حاملگی های پر خطر می باشند و باید مراقبت های ویژه در دوران بارداری داشته باشند. لذا استفاده از داروهای تحریک تخمک گذاری در خانم هایی که تمایل به چند قلویی دارند توصیه نمی شود مگر به دلیل نازایی زوجین کاندید IVF و یا IUI باشند.
آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی » دسته بندی نشده » آیا حاملگی دوقلویی ارثی می باشد
۱ دقیقه
آیا حاملگی دوقلویی ارثی می باشد
اشتراک گذاری مطلب:
آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی
بزرگترین و مجهزترین آزمایشگاه ژنتیک پزشکی کشور دارای گواهینامه ایزو ۱۵۱۸۹
مجتمع کوثر ، مرکزی تشخیصی و تحقیقاتی در بخش خصوصی کشور می باشد. این مجتمع شامل آزمایشگاه ژنتیک پزشکی دکتر زینلی، مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر (با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و شرکت زیست فناوری کوثر می باشد که کارشناسان جوان و نخبه در آن مشغول به کار هستند. این مرکز دانش بنیان زیر نظر دکتر سیروس زینلی اداره می شود.