۶ دقیقه

روش های تعیین جنسیت

روش های تعیین جنسیت
آنچه می خوانید...

چگونه می توان جنسیت کودک خود را در دوران بارداری تشخیص داد: آزمایش ژنتیک و روش های دیگری که باید امتحان کنید

اگر باردار هستید، ممکن است کنجکاو باشید که جنسیت کودک خود را بدانید. برخی از روش‌ های پیش‌ بینی اولیه وجود دارد که می‌تواند جنسیت کودک شما را تعیین کند، از جمله آزمایش سونوگرافی، آزمایش ژنتیک و آزمایش خون. ما این روش ‌ها را به تفصیل بررسی می ‌کنیم و از دقت آنها در پیش‌بینی جنسیت جنینتان مطلع می‌شویم.

روش های تعیین جنسیت

چه زمانی می توانید جنسیت کودک خود را بفهمید؟

تشکیل فرج یا آلت تناسلی از هفته ششم بارداری شروع می شود. جنین های دختر و پسر در طول سونوگرافی سه ماهه اول تا حدود هفته چهاردهم بارداری کاملاً شبیه به هم هستند.

نظریه ای به نام نظریه رمزی وجود دارد که نشان می دهد می توانید جنسیت جنین را تا هفته ششم بارداری با مشاهده قرارگیری جفت در تصویر اولتراسوند پیش بینی کنید. این نظریه می گوید که می توان جنسیت جنین را با بررسی اینکه جنین در کدام سمت رحم قرار دارد، تشخیص داد. با این وجود، هیچ مدرک علمی برای حمایت از این روش وجود ندارد.

شما همچنین می توانید با انجام آزمایش غیر تهاجمی قبل از تولد (NIPT)، یک آزمایش خون، که معمولاً بین هفته های 11 تا 14 بارداری انجام می شود، جنسیت کودک خود را دریابید.

روش ‌های آزمایش ژنتیکی مانند آمنیوسنتز یا نمونه ‌برداری از پرزهای کوریونی (CVS) نیز می‌توانند جنسیت کودک شما را آشکار کنند. پزشکان به طور کلی CVS را بین هفته های 11 و 14 بارداری و آمنیوسنتز، بین هفته های 15 و 20 انجام می دهند. این آزمایش‌ها عمدتاً زمانی انجام می ‌شوند که پزشک به ناهنجاری ‌های جنینی مشکوک باشد و نیاز به تشخیص اختلالات کروموزومی داشته باشد و آزمایش ‌ها خطرات خاصی را به همراه داشته باشند. متخصصان این آزمایش ها را فقط برای تعیین جنسیت جنین توصیه نمی کنند.

در طی سونوگرافی که بین هفته های 18 تا 22 بارداری انجام می شود، می توانید متوجه شوید که جنین پسر است یا دختر. در هفته هجدهم، پزشک شما ممکن است بتواند جنسیت کودک شما را در وضعیتی که اندام تناسلی او قابل مشاهده باشد تشخیص دهد. اگر پزشک نتواند اندام تناسلی جنین را به وضوح ببیند، ممکن است نتواند جنسیت جنین را به طور قطع تشخیص دهد.

راه های تشخیص جنسیت نوزاد

در اینجا محبوب ترین روش ها برای تعیین جنسیت کودک به تفصیل آورده شده است. ما دقت آنها را در تعیین جنسیت کودک شما بیان کرده ایم.

آزمایش خون غربالگری سه ماهه اول

غربالگری سه ماهه اول معمولا بین هفته های 11 تا 14 انجام می شود.

این غربالگری دو مرحله دارد: آزمایش خون و سونوگرافی.

NIPT یک آزمایش خون است که در بهترین آزمایشگاه ژنتیک انجام می شود و به طور خاص سندرم داون ، تریزومی 18، نسخه های اضافی یا از دست رفته کروموزوم های X/Y و انواع دیگر ناهنجاری های کروموزومی را بررسی می کند. این آزمایش همچنین می تواند DNA جنین موجود در خون شما را تشخیص دهد، که ممکن است به تعیین اینکه جنین دختر یا پسر است کمک کند. شما می توانید با پزشک خود صحبت کنید که آیا این آزمایش خون برای شما مناسب است یا خیر.

سونوگرافی

سونوگرافی یکی از روش های اولیه برای پیش بینی جنسیت جنین است. بین هفته های 18 تا 22 بارداری، پزشک شما ممکن است بتواند جنسیت جنین را در طول سونوگرافی تعیین کند. آنها ممکن است اندام تناسلی جنین را بررسی کنند و به دنبال علائم مختلفی باشند که نشان دهد جنین دختر است یا پسر.

همانطور که قبلاً گفته شد، حتی در طول یک سونوگرافی، پزشک ممکن است نتواند جنسیت جنین را دریابد. جنین ممکن است در وضعیتی باشد که اندام تناسلی او قابل مشاهده نباشد. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است نیاز به تکرار سونوگرافی داشته باشید. اگر دوقلو دارید، تعیین جنسیت چالش برانگیزتر می شود. تعیین دقیق جنسیت جنین به تجربه اپراتور سونوگرافی و استفاده از دستگاهی با وضوح بالا بستگی دارد.

علائم اولتراسوند برای تعیین جنسیت نوزاد

موارد خاصی وجود دارد که تکنسین ها و پزشکان در تصاویر سونوگرافی به دنبال آن هستند تا جنسیت جنین را بیابند. این شامل:

تجسم اندام تناسلی – قبل از اینکه وضوح تصویربرداری اولتراسوند به اندازه امروز بالا باشد، پزشک یا اپراتور سعی می کردند آلت تناسلی پیدا کنند تا تشخیص دهند که آیا جنین پسر است یا خیر. اگر پزشک در سونوگرافی آلت تناسلی پیدا نکرد، در این صورت فرض می ‌شود که جنین دختر است. امروزه امکان مشاهده فرج، کلیتوریس و لابیا در جنین دختر و کیسه بیضه، آلت تناسلی و بیضه های نزولی در مردان وجود دارد. با این حال، در طول سونوگرافی سه ماهه اول، شکل و اندازه آلت تناسلی و کلیتوریس تقریباً یکسان است. تعیین جنسیت سونوگرافی سه ماهه اول دارای نتایج کاذب قابل توجهی است.

علامت همبرگر (یا علامت 3 خطی)

 علامت دیگری در سونوگرافی که نشان می دهد کودک شما ممکن است مونث باشد، علامت همبرگر است (به صورت سه خط ظاهر می شود). اندام تناسلی جنین دختر ممکن است شبیه همبرگر باشد و کلیتوریس بین دو لابیا قرار دارد.

علامت لاک پشت

 علامت لاک پشت در سونوگرافی نشان می دهد که جنین ممکن است مذکر باشد. در علامت لاک پشت، به نظر می رسد که نوک آلت تناسلی از پشت بیضه ها بیرون می آید. این علامت در برخی از جنین ها به سختی قابل مشاهده است. به همین دلیل، پزشک یا اپراتور به دنبال علائم متعدد در سونوگرافی برای تعیین جنسیت جنین هستند.

نعوظ

جنین ‌های پسر می‌توانند حتی در رحم نعوظ داشته باشند. اگر پزشک شما دقیقاً در لحظه مناسب به سونوگرافی نگاه می کند، ممکن است متوجه آلت تناسلی شود که کاملاً مشخص است. این امر تعیین جنسیت جنین را بسیار ساده تر می کند.

آزمایش ژنتیک

روش های آزمایش ژنتیکی مانند آمنیوسنتز یا CVS نیز می توانند روش های پیش بینی اولیه برای تعیین جنسیت جنین باشند. پزشکان به طور کلی این آزمایش ها را برای تعیین اینکه آیا جنین دارای ناهنجاری کروموزومی یا اختلال ژنتیکی مانند سندرم داون است انجام می دهند. آنها می توانند به طور همزمان اطلاعاتی در مورد جنسیت جنین به دست آورند. کارشناسان آزمایش ژنتیک را فقط برای تعیین جنسیت توصیه نمی کنند، زیرا خطراتی به همراه دارد.

آمنیوسنتز نوعی آزمایش ژنتیکی است که در آن پزشک با استفاده از یک سوزن بلند و نازک، مقدار کمی مایع آمنیوتیک را از رحم می گیرد. برخی از سلول های جنین در مایع آمنیوتیک وجود دارد که می تواند برای تعیین وجود هر گونه اختلال ژنتیکی و همچنین جنسیت جنین مورد استفاده قرار گیرد. به طور کلی آمنیوسنتز را بین هفته های 15 تا 20 بارداری انجام می دهند.

CVS همچنین نوعی آزمایش ژنتیکی است که برای تعیین وجود هر گونه نقص مادرزادی مانند سندرم داون و همچنین جنسیت جنین استفاده می شود. در طول این روش پزشک شما نمونه ‌ای را از پرزهای کوریونی، که بافتی در جفت وجود دارد و حاوی اطلاعاتی درباره ژن‌ های جنین است، برمی ‌دارد. پزشک معمولا CVS را بین هفته های 10 و 12 بارداری انجام می دهند.

روش‌های آزمایش ژنتیک ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد و معمولاً برای افراد باردار بالای 35 سال، زوج‌ هایی که سابقه خانوادگی اختلالات ژنتیکی دارند یا برای تأیید نتیجه مثبت غربالگری قبل از تولد استفاده می ‌شود.

اشتراک گذاری مطلب:

فاو آیکن

آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی

بزرگترین و مجهزترین آزمایشگاه ژنتیک پزشکی کشور دارای گواهینامه ایزو ۱۵۱۸۹
مجتمع کوثر ، مرکزی تشخیصی و تحقیقاتی در بخش خصوصی کشور می باشد. این مجتمع شامل آزمایشگاه ژنتیک پزشکی دکتر زینلی، مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر (با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و شرکت زیست فناوری کوثر می باشد که کارشناسان جوان و نخبه در آن مشغول به کار هستند. این مرکز دانش بنیان زیر نظر دکتر سیروس زینلی اداره می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج − 3 =