آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی » دسته‌بندی نشده » -YW_PAR_OPEN_Premature-Ovarian-Failure_YW_PAR_CLOSE
۲ دقیقه

-YW_PAR_OPEN_Premature-Ovarian-Failure_YW_PAR_CLOSE

نارسایی زودرس تخمدان
Premature Ovarian Failure
در نارسایی زودرس تخمدان که به آن یائسگی زودرس نیز گفته می شود، در عملکرد تخمدان قبل از چهل سالگی، اختلالاتی ایجاد می شود که با کاهش فولیکولهای ذخیره تخمدانی همراه است. اگرچه علائم‌ نارسایی زودرس تخمدان گاهی با علائم یائسگی اشتباه می شود، اما این دو کاملا با هم تفاوت دارند، دراین بیماری کاهش فولیکولهای تخمدانی اتفاق افتاده است و به علت اختلالات هورمونی ایجاد شده، زنان مشکل باروری و اختلالات سیکل قاعدگی را تجربه می کنند.
از علل بروز بیماری می توان به عوامل ژنتیکی (مشکلات کروموزومی) یا سندروم ایکس شکننده (fargile x syndrome) عوامل تروماتیک نظیر جراحی تخمدان و برداشتن آنها، شیمی درمانی و رادیوتراپی، اختلالات اتوایمنی و اختلالات تیروئیدی و برخی عوامل ناشناخته دیگر اشاره کرد.
اگر نارسایی تخمدان در سنین خیلی پایین تر اتفاق بیفتد، احتمال وجود عوامل ژنتیکی بیشتر مطرح می شود، که در این افراد آمنوره اولیه (عدم وجود قاعدگی) یا آمنوره ثانویه (قطع قاعدگی یا نامنظمی قاعدگی) بروز می کند.
از علائم دیگر بیماری به جز آمنوره می توان به ناباروری،گر گرفتگی، خشکی واژن و علائم دیررس به صورت اختلالات خلقی و اختلالات شناختی و اختلالات خواب اشاره کرد.
اخیرا ژنهای متعدد بسیاری در ارتباط با بیماری مشخص شده است که از شایع ترین آنها میتوان به درگیری ژنهای FMR۱ و DIAPH۲ و BMP۱S و FOXL۲ و HFM۱ و NOBOX اشاره کرد.

اشتراک گذاری مطلب:

فاو آیکن

آزمایشگاه ژنتیک دكتر زینلی

بزرگترین و مجهزترین آزمایشگاه ژنتیک پزشکی کشور دارای گواهینامه ایزو ۱۵۱۸۹
مجتمع کوثر ، مرکزی تشخیصی و تحقیقاتی در بخش خصوصی کشور می باشد. این مجتمع شامل آزمایشگاه ژنتیک پزشکی دکتر زینلی، مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر (با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و شرکت زیست فناوری کوثر می باشد که کارشناسان جوان و نخبه در آن مشغول به کار هستند. این مرکز دانش بنیان زیر نظر دکتر سیروس زینلی اداره می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × پنج =